...

Brødrepar fikk fem år for drapsforsøk

SKIEN: To brødre på 23 og 27 år er begge dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter gjengslagsmålet i Kverndalen i Skien. 23-åringen er skuffa over dommen.

Ørnulf Holen E-post
Publisert 25.04.2012 kl 06:51 Oppdatert 25.04.2012 kl 09:22

Tips en venn på e-post:De to medtiltalte på 21 og 24 år er dømt til henholdsvis ett år og ett år og to måneders fengsel, for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, melder Vardens nettside.

Les også: Vil fengsle i åtte år

MÅ BETALE OPPREISNING

De to brødrene på 23 og 27 år, som er dømt til fem års fengsel, er også dømt til å betale 40 000 kroner hver i oppreisning til det ene offeret. De må i tillegg betale 50 000 kroner hver i oppreisning til det andre offeret, som nesten mista livet i slagsmålet. Gjengslagsmålet skjedde utenfor moskeen i Kverndalen 13. juni i 2010. Rundt 10 personer deltok, og flere av de som var med i masseslagsmålet er fortsatt uidentifiserte.

Aktor Håvard Kalvågs straffepåstand for de to brødrene på 23 og 27 år var på åtte års fengsel, og dommen fra Nedre Telemark tingrett er dermed langt mildere enn aktors påstand.

Les også: Innrømmer knivbruk - men nekter for drapsforsøk

- VURDERER Å ANKE

23-åringens forsvarer, advokat Annette Barlinn, hadde tirsdag ettermiddag bare hatt en kort samtale med klienten sin.

- Jeg har orientert ham kort om dommen, og vi skal sammen diskutere den nærmere. Men det ligger nok an til at vi vil anke på skyldspørsmålet. Klienten min er skuffa over at han ikke er blitt frifunnet på posten som gjelder drapsforsøk. Ellers har han jo erkjent noe av det andre, sier Barlinn.

Det lyktes ikke TA tirsdag kveld å få en kommentar fra advokat Haakon F. Borgen, som forsvarer 27-åringen.

En femte tiltalt i saken møtte ikke opp da saken nylig gikk for retten, og han hadde begrunnet dette med at han måtte besøke sin syke mor i Kosovo. Saken mot denne tiltalte vil derfor komme opp for retten senere.

På forsiden nå


Camilla gikk ned 80 kilo på ett år

...

PORSGRUNN: – Det var det jeg tenkte da det ble slitsomt underveis. Jeg skal klare å komme til toppen, sier Camilla Rossbach Bergan, som siden januar har hatt Gaustatoppen som mål i slankeprosessen. På et år har hun slanket og trent av seg 80 kilo.

...

- Du skal spørre før du tar bilde av meg

SKIEN: Den omdiskuterte vinneren av årets Ibsenpris, Peter Handke, er i Skien. Først skjelte han ut pressen, deretter gikk han en tur langs elva.

...

Flere tips etter sprøytestikking på Park

PORSGRUNN: Driverne av utstedet Park har fått inn en rekke tips etter helgens dramatiske episode hvor en dørvakt ble stukket sju ganger med en sprøytespiss.

...

Kvinne (40) skadd i brann

PORSGRUNN: En enebolig på Herøya sto i brann mandag formiddag. En 40 år gammel kvinne er kjørt til sykehus etter først å ha blitt gjenopplivet på stedet.