...

Brødrepar fikk fem år for drapsforsøk

SKIEN: To brødre på 23 og 27 år er begge dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter gjengslagsmålet i Kverndalen i Skien. 23-åringen er skuffa over dommen.

Ørnulf Holen E-post
Publisert 25.04.2012 kl 06:51 Oppdatert 25.04.2012 kl 09:22

Tips en venn på e-post:De to medtiltalte på 21 og 24 år er dømt til henholdsvis ett år og ett år og to måneders fengsel, for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, melder Vardens nettside.

Les også: Vil fengsle i åtte år

MÅ BETALE OPPREISNING

De to brødrene på 23 og 27 år, som er dømt til fem års fengsel, er også dømt til å betale 40 000 kroner hver i oppreisning til det ene offeret. De må i tillegg betale 50 000 kroner hver i oppreisning til det andre offeret, som nesten mista livet i slagsmålet. Gjengslagsmålet skjedde utenfor moskeen i Kverndalen 13. juni i 2010. Rundt 10 personer deltok, og flere av de som var med i masseslagsmålet er fortsatt uidentifiserte.

Aktor Håvard Kalvågs straffepåstand for de to brødrene på 23 og 27 år var på åtte års fengsel, og dommen fra Nedre Telemark tingrett er dermed langt mildere enn aktors påstand.

Les også: Innrømmer knivbruk - men nekter for drapsforsøk

- VURDERER Å ANKE

23-åringens forsvarer, advokat Annette Barlinn, hadde tirsdag ettermiddag bare hatt en kort samtale med klienten sin.

- Jeg har orientert ham kort om dommen, og vi skal sammen diskutere den nærmere. Men det ligger nok an til at vi vil anke på skyldspørsmålet. Klienten min er skuffa over at han ikke er blitt frifunnet på posten som gjelder drapsforsøk. Ellers har han jo erkjent noe av det andre, sier Barlinn.

Det lyktes ikke TA tirsdag kveld å få en kommentar fra advokat Haakon F. Borgen, som forsvarer 27-åringen.

En femte tiltalt i saken møtte ikke opp da saken nylig gikk for retten, og han hadde begrunnet dette med at han måtte besøke sin syke mor i Kosovo. Saken mot denne tiltalte vil derfor komme opp for retten senere.

På forsiden nå


Telemark ligger under vann

NOME: Store mengder nedbør de siste dagene fører til at vannet går over sine bredder flere steder i fylket.

...

Kutter dobbelt så mye som planlagt

SKIEN: Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen må kutte dobbelt så mye som planlagt.

...

«Når du er så dum at du setter ut sau som åte for å kunne skyte ulv, så skal du få»

TELEMARK/VESTFOLD: Sist helg ble en 23 år gammel mann truet på livet og brutalt slått ned i Helgeroa på grensa mellom Telemark og Vestfold. Bakgrunnen kan være en lang og bitter strid om forvaltning av ulv i Østfold.

...

NRK Telemark frykter kutt

PORSGRUNN: - Vi frykter for at besparelser og kutt vil påvirke tilbudet til NRK i Telemark. Det uttaler Johs Apold leder i det lokale journalistlaget.