...
Bystyret skal ta stilling til om det vil gå for utredning av en ny kommunestruktur. Foto: Aust Agder Blad

Sammenslåing eller samarbeid?

Dersom bystyret i Risør sier ja inviteres Drangedal og Kragerø, og nabokommunene øst i Agder, til å være med i utredningsarbeidet rundt ny kommunestruktur.

Publisert 22.09.2012 kl 13:47 Oppdatert 22.09.2012 kl 14:19

Tips en venn på e-post:Det skriver Aust Agder Blad.

Nabokommunene til Risør bør være med i en utredning om en fremtidig ny kommunestruktur. Det bør skje i forbindelse med at Risørs rådmann påtar seg oppgaven med å utrede konsekvensene for Risør dersom det går mot sammenslåing av kommunene øst i Agder.

Det er interessant å merke seg at også våre nabokommuner i Telemark, Drangedal og Kragerø, inviteres til å være med på utredningen

Torsdag kveld skal bystyret ta stilling til dette forslaget. Det ble for øvrig fremmet av ordfører Per Kr. Lunden i kommuneorganisasjonskomitéen og ble enstemmig vedtatt der.

Dersom man får positive tilbakemeldinger fra noen av de omkringliggende kommunene, inviteres rådmenn og ordførere fra disse kommunene slik at det kan legges en plan for hvilket mandat man skal ha, tidfsforløpet og finansieringen av det videre utredningsarbeidet.

På forsiden nå


Her brenner de ned skolen

NOME: På et ekstraordinært kommunestyremøte i Nome i går ble det vedtatt å bygge ny Holla ungdomsskole. Allerede i dag startet arbeidet med å fjerne den gamle skolen ved hjelp av flammer.

Kan bli årets mål i verden

PORSGRUNN: Salto-scoringen til Espen Smeplass kan bli kåret til årets mål i verden.

...

Telemark Group kjøper TS Group

SKIEN: Telemark group kjøper aksjemajoriteten i det lokalt forankrete oljeservice-selskapet TS Group.

...

- Det er den verste vepsesesongen på 10 år

PORSGRUNN: Han kvier seg litt for å si det, men skadedyrutrydder Kenneth Ervik sier det er den verste vepsesesongen på 10 år.