Kaster søppel på tomta til eldre personer

Publisert 11.09.2012 kl 21:14 Oppdatert 11.09.2012 kl 22:51

Tips en venn på e-post:Ved 14-tiden tirsdag ettermiddag ble det ringt på døra til en eldre kvinne i Skien. Vedkommende lukket opp døra og oppdaget at var det strødd søppel foran huset. Den eldre damen begynte så å rydde opp søppelet, og kastet dette i søppeldunken. Hun la ikke merke til andre personer i området på dette tidspunket.

- Etter litt skal hun ha oppdaget at noen hadde vært inne i huset mens hun hadde ryddet opp på tomta. Det var blitt frastjålet lommebok og noen medisiner, opplyser operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen ved Telemark politidistrikt.

NYTT FORSØK

En lignende hendelse ble meldt senere i ettermiddag. Der lykkes ikke gjerningspersonen(e) da den eldre personen hadde besøk, og de hadde hørt om at slikt kunne skje.

Det var blitt observert en dame/jente i området som de antar har noe med dette å gjøre.

Hun blir beskrevet til å være cirka 20 år, svart hår med mulig hestehale som var satt opp, noe sydlandsk utseende, da med noe mørkere hudfarge, opplyser politiet.

- ALVORLIG

- Politiet synes dette er alvorlige hendelser da de tydelig har tatt for seg eldre mennesker og stjeler fra husene deres. Det er med på å skape en veldig utrygg følelse for de det går utover. De blir redde og tør ikke bevege seg fra huset uten å låse hele tida, sier Tollehaugen.

Politiet håper at publikum kan være oppmerksomme på dette, og si ifra straks de har noe å fortelle.

Hendelsene blir anmeldt og etterforsket videre.

På forsiden nå


Søker landet rundt etter sokneprest

...

MIDT-TELEMARK: Etter tredje utlysing av prestestillingen i Sauherad og Nes menighet, har bispedømmerådet i Agder og Telemark tilsatt en kvinnelig prest.

Kragerøordfører Kåre Preben Hegland sammen med brannsjef Anne Lise Lønne og Risørs brannmester Helge Hansen Myhre utenfor rådhuset i Risør.

Vil slå sammen flere brannvesen

RISØR/KRAGERØ: Risørordfører Per Kr. Lunden sier nå at han vil jobbe aktivt for at Kragerø kan bli en del av Østre Agder Brannvesen.

...

«Driftet» seg til pallen

SKIEN: Tommy Stensrud (26) sikret 3. plass i NM-sammendraget i drifting på Grenland motorsportsenter lørdag.

...

Vil ha fri fart på sjøen

KRAGERØ: Kragerø Frp stiller seg negativt til alle forslagene om fartsbegrensninger, som nå er ute på høring.