...
Illustrasjon Foto: Jarle Pedersen

Stjal 150 000 kr - får sone i frihet

NOTODDEN: En 24 år gammel ansatt som stjal 150 000 kroner fra forretningen til sin arbeidsgiver, slipper å sone i fengsel.

Jarle Pedersen E-post
Publisert 02.08.2012 kl 15:59 Oppdatert 02.08.2012 kl 17:23

Tips en venn på e-post:I nesten ett år - i perioden fra mai 2011 og til februar 2011 - stjal hun penger fra kassa. Pengene gikk til eget forbruk.

IKKE ENIG

Da saken mot henne nylig ble behandlet i Aust-Telemark tingrett, gav kvinnen en uforbeholden tilståelse. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i 70 dager. Uten tilståelsen ville påstanden vært 90 dager. Påtalemyndigheten anså også at samfunnsstraff ikke var aktuelt.

Det var ikke retten enig i og støttet seg til en tidligere dom der en bankansatt ble idømt samfunnsstraff for underslag av 102 000 kroner. Vedkommende ble også øyeblikkelig avskjediget og betalte beløpet tilbake.

90 TIMER

Retten bemerker at det i denne saken også er slik at kvinnen ble umiddelbart avskjediget, erkjente forholdene, betalte tilbake pengene - og aldri er tidligere straffet.

- Straffen settes til samfunnsstraff i 90 timer med en gjennomføringstid på åtte måneder, skriver Aust-Telemark tingrett.

Blir ikke samfunnsstraffen gjennomført, må kvinnen sone 75 dager i fengsel.

På forsiden nå


Alexander Groth og Ola Jacobsen har funnet seg en plass og inntatt kontorstolene sine. «Counter-Strike» og «Minecraft» er blant favorittspillene. Gutta regner ikke med å være superopplagte mandag morgen.

300 ungdommer skal bo på Ibsenhuset i helga

SKIEN: Over 300 ungdommer har inntatt Ibsenhuset, utstyrt med pc-er, hodeputer og kontorstoler. Her skal det spilles lenge og vel i det arrangøren omtaler som Telemarks største datalan.

Naboene har vært svært engasjert i byggesaken på Frogner Ring. Tomta ble skilt ut av en eksisterende eiendom for noen år siden, og i fjor ble den kjøpt av Sørensen eiendom, som            har bygget hus der. De de imidlertid oppdaget at nabovarselet ikke stemte med huset som ble bygget, varslet de kommunen, som nå har delt ut kraftige bøter.

1,1 meter for høyt - fikk 130 000 i bot

SKIEN: Byggfirmaene av en bolig på Frogner havnet i trøbbel da kommunen oppdaget at huset er høyere og større enn de ga tillatelse til. Etter et halvt år, kraftige bøter og et ras av naboklager, er det fortsatt usikkert hva som vil skje med huset.

Iverksatte redningsaksjon etter to menn på fisketur

HJARTDAL: To personer skal ha falt i vannet ved Kilodden i Hjartdal.

Begge personbilene er fullstendig utbrent etter den alvorlige ulykken. En person er bekreftet omkommet.

E18 var stengt i flere timer etter dødsulykke

TVEDESTRAND: En person omkom i en kollisjon mellom bil og vogntog på E18 i Songe i Tvedestrand kommune fredag ettermiddag. Vegen vil være stengt i lengre tid.