...
Foto: Tom Erik Holland

Journalister sperres ute

Journalister får ikke lenger lov til å gjøre intervjuer i Skien fengsel. Årsaken økt sikkerhet på grunn av Anders Behring Breivik.

Per Boseth Johansen
Per Boseth Johansen Profil E-post
Publisert 01.08.2012 kl 20:30 Oppdatert 02.08.2012 kl 07:48

Tips en venn på e-post:I forrige uke ble den terrortiltate 33-åringen flyttet fra Ila til Skien. Dette er årsaken til presseforbudet, skriver NRK.

Fengselet har tidligere vært svært åpen overfor pressen til tross for at flere av landets tyngste kriminelle soner innenfor murene.

– I dette tilfellet er det så spesielt at vi ikke vil ha journalister inn. Vi har større fokus på sikkerheten, som er høyere enn vanlig, sier fungerende fengselsleder Karl Hillesland til NRK.

PÅ TELEFON

Eventuelle intervjuer må nå skje på andre måter i samarbeid med fengselet.

– Insatte har rett til å treffe media, men det er opp til fengslet å avgjøre når og hvordan. Så eksempelvis et telefonintervju vil foregå på samme måte som tidligere, sier han til NRK.

ØKT SIKKERHET

Fengselet har økt både sikkerhet og bemanningen i perioden hvor Brevik soner i Skien. Planen er at han skal flyttes tilbake til Ila etter en ombygging der.

I forhold til pårørende skal det fortsatt være greit å besøke innsatte. Men også de vil på grunn av Behring Breivik oppleve et strengere sikkerhetsregime enn tidligere.

– Vi har ikke endret noe på besøket iforhold til andre insatte. Det er like greit å komme inn, men det er ytterligere kontroll i slusa på grunn av Anders Behring Breivik, avslutter Hillesland overfor NRK.

På forsiden nå


...

Deila ett skritt nærmere den store fotballfesten

Maribor (ANB—NTB): Etter 1—1 på bortebane mot Maribor har Ronny Deilas Celtic et alle tiders utgangspunkt for å ta seg til gruppespillet i mesterligaen.

...

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

SKIEN: En kvinne i 60-årene er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke i Skien sentrum.

...

Budsjettsprekk på 50 millioner for sykehuset

SKIEN: Sykehuset Telemark ligger an til å få en busjettsprekk på 50 millioner kroner. Nå innføres det drastiske tiltak.

Her skal Benjamin (13) kaste en ødelagt frisbee

SKIEN: 13 år gamle Benjamin valgte en spektakulær variant da han skulle kaste en ødelagt frisbee.