...
Flere politikere tar til orde for åpent pol julaften. Foto: Vidar Ruud, ANB

Snart åpent pol julaften

Oslo (ANB-NTB): Nordmenn må få kjøpe alkohol både på julaften og dagen før andre helligdager.

Publisert 01.08.2012 kl 18:21 Oppdatert 01.08.2012 kl 18:21

Tips en venn på e-post:Det mener flere toppolitikere fra regjeringspartiene.

SV-leder Audun Lysbakken, Sps parlamentariske leder Lars Peder Brekk og Aps partisekretær Raymond Johansen er blant dem som mener forbudet mot salg av alkohol dagen før helligdager er avleggs, skriver Dagens Næringsliv.

– Forbudet er bare egnet til å gi høyresiden ammunisjon, sier Lysbakken.

Brekk sier han aldri har skjønt begrensningen ut fra et edruskapspolitisk syn og sier han tror åpningstidene på julaften, nyttårsaften, pinse- og påskeaften ikke har noe å si.

De vil ta opp spørsmålet når regjeringen behandler stortingsmeldingen om ruspolitikk i høst. Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen og hans SV-kollega Kjersti Toppe er enige.

– Hvis vi skal kunne forsvare å ha en nasjonal polordning, må vi sørge for at ordningen er godt forankret i folkemeningen, sier Breen.

Høyre, som tidligere har foreslått opphevelse men blitt nedstemt av regjeringspartiene, er storfornøyde med de rødgrønne toppenes taktskifte. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier til DN at begrensninger i tilgjengelighet er viktig, men at det er viktig at de ikke blir sett på som urimelige. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Fraråder folk å kjøre i sentrum i seks uker

PORSGRUNN: I morgen stenger all trafikk på Porsgrunn bru.

...

Så du også denne?

SKIEN: Denne bilen ble observert i Skien fredag formiddag. Lurte du også på hva det var?

Naboene har vært svært engasjert i byggesaken på Frogner Ring. Tomta ble skilt ut av en eksisterende eiendom for noen år siden, og i fjor ble den kjøpt av Sørensen eiendom, som            har bygget hus der. De de imidlertid oppdaget at nabovarselet ikke stemte med huset som ble bygget, varslet de kommunen, som nå har delt ut kraftige bøter.

1,1 meter for høyt - fikk 130 000 i bot

SKIEN: Byggfirmaene av en bolig på Frogner havnet i trøbbel da kommunen oppdaget at huset er høyere og større enn de ga tillatelse til. Etter et halvt år, kraftige bøter og et ras av naboklager, er det fortsatt usikkert hva som vil skje med huset.

Caroline Helgesen var god og scoret fem mål i cupkampen mot Stabæk onsdag. Men bakspilleren brakk også en finger, og blir borte fra håndballen i opptil seks uker.

Skadetrøbbel for Gjerpen

SKIEN: Caroline Helgesen brakk fingeren mot Stabæk, og er ute i fem til seks uker. Gjerpen-trener Ketil Arntzen tror andre vil gripe sjansen.