...
Flere politikere tar til orde for åpent pol julaften. Foto: Vidar Ruud, ANB

Snart åpent pol julaften

Oslo (ANB-NTB): Nordmenn må få kjøpe alkohol både på julaften og dagen før andre helligdager.

Publisert 01.08.2012 kl 18:21 Oppdatert 01.08.2012 kl 18:21

Tips en venn på e-post:Det mener flere toppolitikere fra regjeringspartiene.

SV-leder Audun Lysbakken, Sps parlamentariske leder Lars Peder Brekk og Aps partisekretær Raymond Johansen er blant dem som mener forbudet mot salg av alkohol dagen før helligdager er avleggs, skriver Dagens Næringsliv.

– Forbudet er bare egnet til å gi høyresiden ammunisjon, sier Lysbakken.

Brekk sier han aldri har skjønt begrensningen ut fra et edruskapspolitisk syn og sier han tror åpningstidene på julaften, nyttårsaften, pinse- og påskeaften ikke har noe å si.

De vil ta opp spørsmålet når regjeringen behandler stortingsmeldingen om ruspolitikk i høst. Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen og hans SV-kollega Kjersti Toppe er enige.

– Hvis vi skal kunne forsvare å ha en nasjonal polordning, må vi sørge for at ordningen er godt forankret i folkemeningen, sier Breen.

Høyre, som tidligere har foreslått opphevelse men blitt nedstemt av regjeringspartiene, er storfornøyde med de rødgrønne toppenes taktskifte. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier til DN at begrensninger i tilgjengelighet er viktig, men at det er viktig at de ikke blir sett på som urimelige. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Bluesfest skal granskes

NOTODDEN: Notodden Blues Festival må under lupen.

Ulykke på E18

Motorsyklist ble liggende midt i veien etter ulykke

...

Start helga med satay av kylling og svinefilet

- Når Mads roper etter kylling så får han det, og jommen meg får han ikke litt svinekjøtt med på kjøpet, skriver TAs matekspert Lars Andernach Fredriksen, som svar på Mads Endresens vin-tips.

...

Familien var på ferie - ble frastjålet verdier for flere hundre tusen

SKIEN: Guste på ni år var den første i familien som begynte å gråte, da de kom hjem fra ferie og så at tyver hadde vært på ferde. Nå er farens levebrød borte.