...
Illustrasjon Foto: Solum, Stian Lysberg

Flere tatt for råkjøring

TELEMARK: Flere bilførere ble tatt for råkjøring etter at politiet avholdt fartskontroller natt til fredag.

Per Boseth Johansen
Per Boseth Johansen Profil E-post
Publisert 27.07.2012 kl 07:31 Oppdatert 27.07.2012 kl 09:26

Tips en venn på e-post:En 19 år gammel mann fra Notodden kjørte i 102 km/t til tross for at fartsgrensa er 80 ved Tinnegrend.

For det fikk han et forenklet forelegg på 4900 kroner på stedet. Han fikk også 6 prikker i førerkortet. I og med at han er så ung og har førerkortet sitt på prøve fikk han dobbel dose med prikker.

- 19 åringen bør slakke av litt på gassen fremover, for hvis han får 2 prikker til og ender på 8 totalt blir førerkortet inndratt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Lensmannen i Bø hadde en fartskontroll i 80-sonen på riksvei 36 på Bøslettene natt til fredag.

To sjåfører fikk hver 3600 kroner i bot, begge kjørte i 98 km/t. Det var en 54 år gammel mann fra Kviteseid og en 39 år gammel mann fra Haugesund.

Politiet stoppet tidlig fredag morgen en 43 år gammel mann fra Vinje som kjørte i 88 km/t på E134 i Heddal til tross for at det er 70 km-sone på stedet. Han fikk en bot på 3600 kroner og 2 prikker i førerkortet. I den samme kontrollen ble en annen bilfører stanset etter å ha holdt akkurat samme hastighet. Han fikk også en bot på 3600 kroner og to prikker i førerkortet.

På forsiden nå


...

Skuffet over avtalebrudd om Ibsen-tv

Magne Dyrland og Mersmak bygde opp årets festival rundt tv-programmet Norwegian Cooking, med fokus på mat og Ibsen. Tv-programmet ble aldri sendt.

...

Fire ordførere gir seg

SKIEN: Fire av dagens ordfører i Telemark har gitt beskjed om at de gir seg når perioden går ut neste år. Samtidig har ti ordfører gitt beskjed om at de kan tenke seg å fortsette som ordfører og toppkandidat ved kommunevalget neste år.

...

– Dette er ikke to raringer som lever sitt liv ute i et steinbrudd

Det fastslo forsvarer Truls Eirik Waale siste dag i lagmannsretten. I tingretten kalte aktor de tiltalte for skrotnisser.

...

Forsvareren: Ber om frifinnelse

SKIEN: Den tiltalte eks-politimannens forsvarer ba om frifinnelse for den delen av tiltalen som går på å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand.