...
VIDEREGÅENDE: Av totalt 6841 søkere med ungdomsrett, voksenrett og fullføringsrett har 94 prosent fått tilbud ved andreinntaket 9. juli. Foto: INGE FJELDDALEN

Får studere det de vil

Av totalt 6841 søkere med rett til videregående opplæring, har 94 prosent fått tilbud ved det andreinntaket 9. juli.

Publisert 09.07.2012 kl 12:42 Oppdatert 09.07.2012 kl 12:45

Tips en venn på e-post:Det melder Telemark fylkeskommune. 91 prosent har fått innfridd sitt førsteønske, hvilket er en prosent opp fra i fjor. På Vg1-nivå har 88,6 prosent av søkerne fått skoleplassen de ønsket seg. Det er en oppgang på 1,2 prosent fra 2011.

Alle søkere som får et nytt tilbud om skoleplass eller venteplass, mottar en tekstmelding 9. juli.

UTEN TILBUD

Ved søknadsfristen til videregående opplæring 1. mars var det 6904 søkere. 258 personer av disse er ikke med i dette inntaket fordi de ikke har rett til videregående opplæring. I dette inntaket er de med ungdomsrett, voksenrett og fullføringsrett tatt med. Søkere uten rett vil være med på å konkurrere om ledige plasser i siste inntak.

100 søkere står med rett står fortsatt uten tilbud, av disse er det 74 søkere med ungdomsrett som ikke har fått tilbud.

ENDRING AV SKOLETILBUDET

Etter at søknadsfristen gikk ut 1. mars har 264 elever endret på ønskene sine, 91 flere enn i 2014.

Skoletilbudet som ble vedtatt i fylkestinget i desember fjor, er justert etter søkernes ønsker. Den første justeringen ble vedtatt i mai. Siste justering er gjort 6. juli:

- En ekstra klasse Vg1 Bygg og anleggsteknikk ved Skogmo videregående skole.

- En ekstra klasse Vg2 Helsearbeiderfag ved Lunde videregående skole.

MISTET PLASSEN

I år har 65 søkere mistet skoleplassen de fikk tildelt i mai på grunn av stryk eller ikke vurdering til standpunkt. Disse får anledning til å endre søknaden og være med i inntaket i august.

78 søkere mister tilbudet de fikk i mai på grunn av lavere poengsum og konkurrer seg inn på lavere ønsker.

Siste inntak er 6. august, og alle som har ungdomsrett vil få tilbud om skoleplass i løpet av august.

På forsiden nå


Katten Mia kastet opp natten da Gunvor Heggem tok i bruk det omtalte trikset for å få en skinnende rein ovn. Nå vil matmor advare andre.

Gunvor advarer mot salmiakk-trikset

Giftinformasjonen gir råd.

Det danske nettstedet Dagens.dk skriver om en kvinne som har havnet i koma. Sønnen advarer mot det norske salmiakk-trikset

Dansk kvinne i koma etter salmiakk-trikset

Det gikk helt galt for den danske kvinnen (46), da hun ville gjøre rent komfyren med "salmiakk-trikset". Nå ligger hun i koma, og sønnen advarer mot trikset.

...

Siljan skisenter er reddet!

SILJAN: TA skrev tidligere i sommer at Siljan skisenter nå må pakke sammen og takke for seg. Nå ser det ut som skjebnen til bakken er endret.

Urinerte i påsyn av politiet

PORSGRUNN: Politiet kjørte utrykning etter melding om slåsskamp i nærheten av jernbanestasjonen i Porsgrunn lørdag kveld.