- Ville stjele passasjerene

Aldri har forholdene rundt flytrafikken i Skien vært så kaotiske og uoversiktlige som i går. Mens selskapet Vildanden la ut med sitt nye fly på ruta mellom Skien og Bergen, forsøkte Coast Air å kaste seg inn i kampen om de samme passasjerne med Vildandens gamle fly.

Trond Andersen E-post
Publisert 01.11.2005 kl 22:27 Oppdatert 02.11.2005 kl 11:18

Tips en venn på e-post:


...
- STJAL PASSASJERER: Ut på formiddagen tirsdag tikket det inn en melding til Geiteryggen som bekreftet at Vildandens passasjerer fra Bergen var loset inn på Coast Air-flyet. - Regelrett tyveri, konstaterte Marie Myklebust, Tore Sundvor og Magne Forland. foto: inge fjelddalen Foto: INGE FJELDDALEN

- Dette er et forsøk på tyveri av våre passasjerer, sier Magne Forland i Vildanden.

Tirsdag morgen landet den 48 seter store turbopropmaskinen lett og elegant på Geiteryggen, iført nymalt Vildanden-logo. Like etter tok maskinen av på sin jomfrutur til Bergen, med sytten passasjerer om bord.

KLAR DEMONSTRASJON

Omtrent samtidig prøvde Coast Air forgjeves å lande på Geiteryggen med 18-setersflyet selskapet i hui og hast satte inn på ruten mellom de to byene. For øvrig samme flyet Vildanden har benyttet hittil.

- Tirsdagens værforhold, med tåke og det pøsende regnværet, ble en klar demonstrasjon av det større flyets kapasitet. Derfor satte det hjulene uten problemer ned på Geiteryggen, mens Coast Air-maskinen måtte oppgi landing, og fortsette til Torp i stedet. Allerede første dagen ga en klar demonstrasjon av 48-seterens tekniske overlegenhet, sa en entusiastisk Magne Forland under en improvisert pressekonferanse på Geiteryggen i går. Forland er en av initiativtagerne til Vildanden, som med sine tyvetalls aksjonærer ser en framtid for passasjertrafikk på Geiteryggen.

POLITIANMELDELSE?

- Selv om Coast Air forsøker å stikke kjepper i hjulene, skal vi komme godt ut av dette. Passasjergrunnlaget mellom Skien og Bergen er altfor tynt for to selskaper, og jeg regner med at situasjonen raskt vil roe seg. I samråd med advokater vil vi for øvrig overveie å politianmelde Coast Air for regelrett tyveri av vår eiendom - nemlig passasjerene fra Bergen som var booket inn på Vildanden-flyet før bruddet mellom oss og Coast Air. Disse passasjerene ble tirsdag mer eller mindre tvunget om bord på Coast Air-flyet, som måtte lande på Torp, sier Forland.

30 000 I ÅRET

- Med maskinen fra DAT på plass, får passasjertrafikken på Geiteryggen et realt løft. Mange kvier seg for maskiner som regnes som småfly. Fly i femtiseters-klassen har komfort og service på høyde med det man venter som flypassasjer. Jeg er sikker på at Geiteryggen vil begynne å heve seg mot gamle nivåer. I første rekke sikter vi mot 30 000 passasjerer i året. Men det stopper ikke der - vi har andre destinasjoner i kikkerten som kan innlemmes i rutenettet etterhvert. Med DAT er det naturlig å tenke Billund på Jylland, med en Torp-lignende posisjon på det danske flynettet. Derfra går en rekke ruter til europeiske storbyer, sier Forland.

NYTT SELSKAP

De juridiske grep for å sikre Vildandens overgang til 48-seters maskinen, er tatt ved å opprette et nytt driverselskap, Skien Lufttransport AS. De tre fremste aksjonærene er foruten Forland, styreleder Tore Sundvor i Vildanden, samt daglig leder i Skien Lufthavn, Marie Myklebust. Vildanden blir et sovende selskap, med aksjekapitalen intakt, slik at den kan brukes i konsolideringen av det som skal bli framtidsrettet flytrafikk på Geiteryggen, poengterer initiativtagerne. Med det som nå er på plass, har aksjonærgruppen i Skien lagt omlag seks millioner kroner i potten, sier en optimistisk Magne Forland.

På forsiden nå


NORSK DUELL: Henning Berg gikk seirende ut av duellen med Ronny Deila. Foto: Czarek Sokolowski (Ap)

Deila: - Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet

Fikk juling av Henning Bergs polske lag.

...

Krever at stengt sti skal åpnes igjen

KRAGERØ: Kragerø kommune krever at en sti på Jomfruland, som har blitt sperret med et gjerde og stein, blir åpnet for allmennheten. Kommunen mener at stien går over et område som skal regnes som utmark.

...

Martine fra Porsgrunn var med på å vinne VM-bronse i beach håndball

PORSGRUNN/RECIFE: 22 år gamle Martine Welfler var med på å vinne VM-bronse i beach håndball i forrige uke. - Det er det største jeg har opplevd, sier porsgrunnsjenta.

...

Naboer klager på pubbråk

SKIEN: Naboer klager på støy og høy musikk fra puben Folque kafe i gågata i Skien sentrum.