Guttormsen fikk prisen

LANGESUND: Elisabeth og Guttorm Guttormsen har brukt 11 år på å restaurere Balders hage og boligen fra 1902 i Langesund. Fredag fikk de Bamble kommunes restaureringspris for 2004.

Rolf Formo E-post
Publisert 13.06.2004 kl 21:46 Oppdatert 14.06.2004 kl 11:04

Tips en venn på e-post:


...
FIKK PRIS: Elisabeth og Guttorm Guttormsen fikk fredag ettermiddag restaureringsprisen 2004, noe de er tydelig stolte over.

Ingen av de to prisvinnerne la skjul på at dette var veldig morsom, og som Elisabeth uttrykte det: Vi har snakket om det for noen år tilbake at vi kanskje får prisen, og derfor et det spesielt når vi nå har fått den.

Prisen er vanligvis på 5 000 kroner, i tillegg til en plakett til å henge på bygningen og et diplom. Men i år var Husbanken i Langesund på sin rundtur med prosjektet «Byen blir til mens du bor». De la til noen kroner, slik at prisen i år ble ble 10 000 kroner.

VAKKER BYGNING

Restaureringsprisen har som formål å stimulere til økt vern og vedlikehold av kulturhistorisk og arkitektonisk verdifulle bygninger i Bamble. Og det er ingen tvil om at boligen og den store, engelske hagen til familien Guttormsen er vakker, der den ligger i skråningen opp fra Bambleveien ved innkjøringen til det gamle Langesund.

Bygningen med Balders hage er oppført i historisme dragestil. Byggestilen hører sammen med unionsoppløsningen da man ønsket å lage et selvstendig Norge og svermet for alt det gamle og norske.

MYE ARBEID

Både Elisabeth og Guttorm Guttormsen innrømmer at det har kostet fryktelig mye arbeid og penger for å få bygningen i stand utvendig og innvendig.

- Nå har jeg for første gang fått eget musikkrom. Det har jeg faktisk aldri hatt, sier Guttorm.

- Tror dere han bruker det som arbeidsrom? Nei da, han sitter mest sammen med oss, sier Elisabeth og smiler lurt.

Det som gjenstår er å legge tilbake det opprinnelig skifertaket som ble skiftet ut med shingel for lenge siden.

På forsiden nå


...

Disse er i EM-troppen

Tre Odd-spillere er tatt ut i EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria.

...

Tryggere, men like sulten

Sivert Høyem kom nylig hjem fra europaturné, og begynner å se slutten på et hektisk år. – Vi gleder oss til å spille i Skien med fullt band. Det har vært en veldig, veldig bra turné så langt.

...

Piiip sa det - så dukket denne opp i åkeren

PORSGRUNN: En metallsøkerentusiast gjorde et flott funn på et jorde i Porsgrunn tidligere i høst.

...

– Savnet etter Linn er så stort

BREVIK: En nær venninne av avdøde Linn Madelen Bråthen (33) er glad aktor i Brevik-saken fikk medhold.