? EN TRAGEDIE: Finn Ulvund påstår at brannsjefen erkjente overfor ham at statistikken over gjennomførte branntilsyn var «pyntet på», før tallene ble sendt til DSB. ? Det ville være en tragedie både lokalt og nasjonalt hvis det skulle inntreffe en større katastrofe som kunne vært unngått, hvis man hadde tatt brannsikkerhetsarbeidet på alvor, skriver Ulvund i et brev til kommunen. Ifølge KV er Morten Dalen, som ble innstilt som nummer to blant søkerne, ansatt som ny brannmester på brannstasjonen i Kragerø. FOTO: ESPEN SOLBERG NILSEN

– Alvorlig dersom branntall ble pyntet

KRAGERØ: Varaordfører Henriette Fluer Vikre (Frp) mener det er alvorlig dersom det er hold i påstanden om at brannsjefen i Kragerø har pyntet på antallet branntilsyn, før de ble meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

...

Det beste lånet er ikke lenger det billigste

Nye rentebetingelser gir overraskende rangering.


...

Utgiftene til sosialhjelp går rett til værs

SKIEN: Utgiftene til sosialhjelp har gått rett til værs det siste året, og i år ligger det an til et underskudd på 5,4 millioner. Nav er spesielt bekymret for ungdom og innvandrere som ikke kommer seg ut i jobb.

...

«Bølle-østers» utgjør kun en moderat fare

KRAGERØ: Skandinaviske forskere konkluderer med at stillehavsøstersen i de fleste tilfeller ikke vil utgjøre noen stor fare for lokale, marine arter.

...

Bussjåføren nektet å ta med Jørgen (22)

OSLO/HAUKELI: - Hadde det vært opp til sjåføren, hadde jeg blitt stående igjen, sier rullestolbrukeren Jørgen Johansen (22).

...

Drapsmann tar sin straff

NOTODDEN: Svensken som på meget brutalt vis drepte 26 år gamle Anna Medvedeva på Reshjemheia 14. oktober 2012 tar sin straff. Han har nå trukket anken.

Kjørte bil i narkorus - igjen

SKIEN: En 41-åring ble stoppet av politiet etter å ha kjørt i påvirket tilstand tirsdag ettermiddag.

...

Dette skjer med Lekeland-tomta

SKIEN: Lekelandstomta på Falkum har stått ubrukt siden stengingen i 2009. I dag ble det vedtatt å bygge 200-250 nye boliger på tomta.

Pent kledde rumenere var på tyveri-raid

Frekke lommetyver herjet både i Telemark og i Agder, tirsdag kveld. Politiet pågrep raskt tre rumenere, som alle var svært pent kledd.


...

Nå må brua stenges

PORSGRUNN: Nå er det klart. Porsgrunnsbrua blir stengt mellom 20. september og 10. november.

Legger ned to skoler

TOKKE: Tirsdag kveld ble det besluttet å legge ned to skoler i Tokke.

...

Nå kan de servere alkohol

SKIEN: Nå får de lov til å servere alkohol på Svindal kiosk på Falkum.

Godt voksne menn knuste vindusrute på skole

SKIEN: To menn i 40-årene skal bli avhørt onsdag etter at de angivelig forsøkte å gjøre innbrudd på Skien videregående skole i natt.


Brannstasjonen i Kragerø.

– Innrømmet pynting av branntall

KRAGERØ: – Brannsjefen innrømmet å ha «pyntet» på antallet gjennomførte branntilsyn, skriver brannmester som gikk av etter to dager i jobben.

LYDAR: Mari Schia Venås (t.h.) er nysgjerrig og reagerer kjapt på ulike lydar. - Kva var den duren, lurar ho på og kikkar opp, saman med Noor Løkstad Hafting (3).

Mari (2) ble født døv - nå kan hun høre

OSLO/TELEMARK: Døvfødde Mari Schia Venås (2,5 år) er framleis blant dei yngste CI-opererte her i landet. Jentas språkferdigheiter er i dag godt innafor normalen, mykje takke vere ei positiv innstilling frå barnehagen.

KOM TILBAKE: Toppledelsen i amerikanske EID Passport er nå tilbake i Norge for å vurdere etableringen av et europeisk hovedkontor. Telemark er så langt i forsetet for å få til en etablering. Fra venstre Sean Sullivan, administrerende direktør Jim Robell, styreleder og grunnlegger av EID Passport, Steve Larson og fylkesordfører Terje Riis-Johansen.foto: lars løkkebø

Fortsatt interesserte

SKIEN: Det amerikanske IT-selskapet EID Passport er fortsatt interessert i å etablere seg med et europeisk hovedkontor i Telemark. Tirsdag var blant annet styreleder og grunnlegger av selskapet, Steve Larson, på besøk for å sjekke forholdene.

...

Ta vepsebolet nå!

Det kan gå mot vepseår i år. Gjør noe med det nå! Da slipper du tusenvis av sinte veps i august.

...

Follsjøen "stritter i mot" nedtapping

NOTODDEN: Follsjøen lar seg ikke temme av en kraftverkutbygging. Enorm snøsmelting i fjellet gjør at utbyggerne sliter med å tappe ned vannet til ønsket nivå.

...

Bruker 300 000 på amerikanere

Telemark fylkeskommune ønsker å bruke 300 000 kroner for å få på plass etablering av det amerikanske selskapet EID Passport i Telemark.

Lang kø etter hengerbrann

SKIEN: Et vogntog tok fyr på riksvei 36 tirsdag formiddag.


Vil varetektsfengsle overgrepssiktet mann i fire nye uker

SKIEN: Politiet vil be om forlengelse av varetektsfengslingen av mannen som rett før påske ble siktet for overgrep mot et barn under ti år.

...

«Sommer» i en uke

Vi kan glede seg over sommertemperaturer en uke framover.