Feiende flott fritid

- Denne regjeringen er for svømmebasseng sa statsminister Jens Stoltenberg lett selvironisk da han i går åpent Skien fritidspark. - Spesielt er vi for svømmebasseng med vann i, gliste han.

Publisert 19.06.2008 kl 09:27 Oppdatert 19.06.2008 kl 09:28

Tips en venn på e-post:Det er vi i TA også. Sannheten er at det nye flott anlegget er en manifestasjon av hvordan fellesskapet kan fungere på en god måte.

Skien kommune har all grunn til å være stolte av det nye anlegget. Også ordfører Rolf Erling Andersen som har vært en pådriver og fikk spesiell heder fra statsministeren.

Men man skal ikke ta æren fra alle de andre i bystyret som også har jobbet for dette. Dette er langt på vei et tverrpolitisk prosjekt som ble til før dagens ledelse av bystyret i Skien.

På mange måter ble dette prosjektet til virkelighet fordi Skienshallen var forfalt så mye at den ikke kunne reddes. Også den gamle Skienshallen var i sin tid et fantastisk anlegg. Men tidens tann i tett samarbeid med skandaløst dårlig vedlikehold førte til at den ikke var mulig å redde da man gjennomgikk anlegget for noe år siden. Og beslutningen om et nytt fritidsanlegg modnet.

Så kan man selvfølgelig henge seg opp i at det hele har tatt fryktelig lang tid, at det vil koste vesentlig mer enn budsjettert og at det ligger en rekke uavklarte forhold mellom byggherre og entreprenør i kjølvannet. Det vil vi nok komme til å lese - og skrive - mye om i fortsettelsen.

Det er også av avgjørende betydning at regjeringen, som høstet noen sjeldne godord i går, fortsetter sitt store prosjekt med å styrke kommunene økonomisk. Kun på den måten vil man kunne utvikle denne typen prosjekter framover, uten at den kommunale økonomien går overende. Og et anlegg som den nye fritidsparken vil være krevende å drifte og vedlikeholde. Dette vil koste. Men etter vårt syn er det vel anvendte penger. For det er i kommunene velferden brukes, det er i kommunene folk bor, og det er i kommunene pengene må være disponible om folk flest skal få glede av dem.

I dag synes vi uansett det viktige er å glede seg over det nye fantastiske tilbudet til befolkningen i Grenland. Det er slett ingen grunn til å tro at dette begrenser seg utelukkende til Skien. Anlegget vil nok trekke folk fra både Siljan, Porsgrunn og Bamble.

Velferd og velvære hører sammen. Unger i aktivitet, svømmetrening, fysisk fostring og innholdsrik fritid er et gode. Dette godet vil være langt lettere å pleie for de mange i Grenland nå.

Gratulerer med fritidsparken Skien og gratulerer til oss alle.

På forsiden nå


STORE TAP: Store summer har gått tapt de siste årene på Gautefallheia. Selskapet Gautefall Smålian AS, som eies av danske investorer, har samlet opp et udekket underskudd på over 40 millioner kroner. Drangedal sparebank forsøker fortsatt å finne nye eiere til hotellet. ? I et godt samarbeid med kommunen forsøker vi å få til en langsiktig løsning, sier banksjef Kjell Nærum. ARKIVFOTO: ARILD HANSEN

Fortsetter å blø på Gautefallheia

DRANGEDAL: Tapsrekken fortsetter for de danske investorene på Gautefall. Selskapet Gautefall Smålian AS har nå et udekket tap på over 40 millioner kroner.

...

Mann (41) og kvinne (19) laget bråk i sentrum

SKIEN: Politiet ba en mann og en kvinne om å holde seg unna Skien sentrum. Men de lot vær.

Ronny Deilas første virkelige smak på Celtic-livet skjer på Island i kveld. Foto: RUSSELL CHEYNE, Reuters/NTB scanpix/ANB

Berg-duell trolig neste for Deila

Ronny Deila fikk en drømmestart som Celtic-trener på skotsk jord. Laget hans utspilte KR Reykjavik og vant 4-0 tirsdag.

SJEKKER BILER FOR HUNDER: Vekter på Nordbyen, Martin Haugen, fikk lørdag to henvendelser fra parkeringsvaktene om biler hvor hunder hadde blitt etterlatt i varm bil i solsteken.

– Jeg banket på ruta, men bikkja lå helt stille

I sommer har vekter Martin Haugen og hans kolleger oppdaget minst sju hunder innestengt i parkerte biler.