...
Roy Hodgson (64) ble tirsdag ansatt som engelsk landslagssjef i fotball. Den store forhåndsfavoritten, Harry Redknapp (t.h.), ble dermed forbigått. Foto: Digitalsport

Hodgson fikk fireårskontrakt

Roy Hodgson (64) ble tirsdag ansatt som engelsk landslagssjef i fotball.

Publisert 01.05.2012 kl 18:24 Oppdatert 01.05.2012 kl 18:26

Tips en venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


mandag

11

juni

Frankrike - England 1 - 1

EM Gruppe D 2012 - mandag 11. juni kl 18:00, Donbass Arena

Les kampreferat

Den nåværende West Bromwich-manageren har fått kontrakt til 2016 og kan debutere mot Norge på Ullevaal.

Det engelske fotballforbundet (FA) kunngjorde ansettelsen på eget nettsted tirsdag ettermiddag. Siden søndag har Hodgson vært høyaktuell for jobben etter at FA avslørte at forbundet hadde innledet samtaler med 64-åringen.

– Roy stakk seg ut som den beste kandidaten av det som til slutt var en kort liste. Vi har besluttet at han er rett mann for å lede oss gjennom EM og i videre kamper. Det var enstemmighet i forbundet om avgjørelsen, uttalte FA-formann David Bernstein på en pressekonferanse på Wembley.

Det er første gang forbundet ansetter en landslagssjef som tidligere har ledet andre land. Roy Hodgson har vært landslagssjef for Finland, Sveits og De forente arabiske emirater. Som klubbtrener har han bred erfaring fra lag som Inter, Liverpool, FC København og Viking.

– Beæret

Hodgsons kontrakt med West Bromwich går ut etter inneværende sesong. Klubben var klar på at den gjerne ville beholde Hodgson, men engelskmannen valgte ikke overraskende den prestisjetunge landslagsjobben.

– Jeg er beæret over å få sjansen til å lede landet mitt. Jeg håper hele landet vil stå bak laget og støtte det. Min jobb blir å sørge for at laget er best mulig forberedt til det som venter, sa Hodgson.

Han leder WBA ut sesongen og får knapt med tid til forberedelser med laget før EM-sluttspillet i Polen og Ukraina starter om seks uker.

– Det blir en krevende utfordring, men jeg har hatt god tid til å svare på henvendelsen. Jeg kjenner også spillerne godt selv om jeg ikke har jobbet med så mange av dem, la 64-åringen til.

Kan debutere på Ullevaal

Hodgson debuterer trolig som trener i landskampen mot Norge på Ullevaal stadion 26. mai. England EM-åpner mot Frankrike mandag 11. juni.

Fabio Capello trakk seg som landslagssjef i februar. Tottenhams Harry Redknapp var manges favoritt til å overta og lede laget i sommerens EM-sluttspill, men FA overrasket ved å velge Hodgson.

Foruten Frankrike, er England i EM-gruppe med Sverige og vertsnasjonen Ukraina.

Erfaren trener

Meritterte Hodgson overtok WBA i februar 2011. Han har to år på rad ledet laget til trygg plass i den engelsk eliteserien. Før den tid hadde han et seks måneder langt opphold i Liverpool, som ikke var særlig vellykket.

I 2010 ble Hodgson kåret til årets manager i England av managerkollegene i andre klubber. Da hadde han nylig ledet Fulham, med Brede Hangeland på laget, til finale i europaligaen.

Etter gode år som klubbtrener i Sverige og Sveits, tok Hodgson det sveitsiske landslaget til VM i USA i 1994. Han ledet også Sveits til EM to år senere, disse bragdene skaffet ham et stort navn i Fotball-Europa. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Slik fordeles cupfinalebillettene

SKIEN: Medlemmer i Odd, sponsorer, sesongkortholdere og medlemmer av Oddrane supporterklubb blir prioritert når Odd skal selge i overkant av 7000 billetter til cupfinalen.

...

Legia Warszawa interessert i Shala

SKIEN: Den polske storklubben Legia Warszawa ønsker å hente Herolind Shala (22).

Erik Andersens (62) hus står snart klar til innflytting. Huset ligger skjermet til og har kameraer montert på flere av hushjørnene.

Slik må «Lommemannens» nye liv bli

Erik Andersens (62) hus står snart klar til innflytting. Huset ligger skjermet til og har kameraer montert på flere av hushjørnene. Den såkalte «lommemannen» ble dømt for tre forhold i Telemark mot fire gutter.

...

– For oss vil det bli dramatisk

Mange kan miste lørdagsavisen hvis Posten kutter utdeling av post på lørdager.